Богато илюстрирани книжки и образователни помагала дари Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” (НБКМ) на 123-а Детска градина “Шарл Перо” в столичния квартал Горубляне. Така институцията се включи в благотворителната инициатива “Подари книга – създай детски мечти” за създаване на “Библиотечен кът” в учебното заведение. Събитието е част от Националната седмица на четенето, а целта на преподавателите е да стимулират интерес към литературата от най-ранна възраст.

Гости на децата преди официалното откриване бяха директорът на НБКМ – доц. д-р Красимира Александрова, и библиотечният експерт и автор на книги за най-малките Ваня Аврамова. Малчуганите разгледаха подарените им книжки и бяха любопитни да разберат дали писателите и художниците работят в библиотеката, всички библиотеки ли подаряват книжки и моливи и т.н.

Доц. Александрова покани възпитаниците на Детска градина “Шарл Перо” на гости в Националната библиотека, за да се запознаят с пътя на книгата и да разгледат мястото, където се съхранява българската книжнина.

Фотограф: Иван Добромиров