Пътуващата изложба на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” – “Посветен на отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски”, вече може да се разгледа и в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград. Тя бе представена пред ученици от ОУ „Васил Левски” и ОУ „Никола Вапцаров” от Димитър Петров, отговарящ за връзките с обществеността на регионалната библиотека, и от доц. д-р Любомир Георгиев, ръководител на направление „Опазване на ръкописно-документално наследство” в НБКМ.

Завеждащият отдел „Възраждане” на Регионалния исторически музей в града – Иво Стоянов, говори за мястото на Разградския край в делото на Левски. Учениците, сред които се отличиха участници в клуб „Млади възрожденци”, показаха завидни познания по темата и поставиха интересни въпроси за документите, гроба и предателството на Левски.

Женета Александрова, директор на РБ “Проф. Боян Пенев, благодари на Националната библиотека за възможността “Посветен на отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски” да бъде експонирана и в Разград. До края на юни изложбата ще гостува във Враца, Силистра, Дулово, Кърджали, Габрово, Монтана и Велико Търново.