С актрисата, режисьор и драматург Мая Кисьова избрахме Международния ден на театъра за премиера на новия й роман в кадри „Виж какво“, посветен на българските актьори, родени през 60-те години на ХХ век.

Авторката и текстът участваха в предаването на БНТ „Ръкописът“ през 2015 г. Спомняме си, че откриването на този формат беше в Националната библиотека. Сега, две години по-късно и отново тук, редакторът и издател Георги Милев (изд. „Пергамент“) представи излезлия само преди пет дни роман „Виж какво“. Художник на корицата е доц. Николай Цачев, преподавател в Катедра „Книга и печатна графика“ в НХА. Специален гост на вечерта бе и Катя Атанасова – писател, продуцент в БНТ, участник в творческия екип на „Ръкописът“.

Откъси от новия роман прочетоха актьорите Ина Попова и Константин Кучев, както и самата Мая Кисьова. Публиката в поредното издание на Клуб „Писмена“ аплодира атрактивната актриса Мая Кисьова, изиграла повече от 30 роли в театъра и киното. И още нещо от завидната й творческа биография – тя е режисьор на пет камерни спектакъла, автор е на 12 пиеси, има повече от 50 публикации в наши и международни издания за театър, литература и наука. Нейни творби са превеждани на английски, френски, италиански, унгарски, латвийски, руски и японски език.

Актрисата сподели с приятели и гости своите спомени от щастливите мигове, преживени от нея в театъра в продължениe на две десетилетия. Благодарна и въодушевена, публиката поздрави Мая Кисьова – цветя и автографи, снимки и пожелания за успехи. Празничната мартенска вечер за някои от гостите продължи в цирк “Балкански” с официалната церемония по връчването на наградите “Икар”, организирана от Съюза на артистите в България.

Текст: Стефка Рангелова

Фотограф: Иван Добромиров