Повече от 100 колеги и приятели на проф. д-р Цекомир Воденичаров се събраха в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” на представянето на неговата книга „Отвъд границите на възможното”. Макар да е лесно тя да бъде определена като мемоарна, това е по-скоро философски труд, писан повече от пет години от видния учен и интелектуалец, декан на Факултета по обществено здраве в Медицинския университет – София.

„Отвъд границите на възможното” е създадена в духа на завещаното от митичния древнотракийски певец Орфей: „Опознай себе си, за да опознаеш Вселената и боговете.” В своята книга проф. Воденичаров предлага на читателите възможност да се докоснат до познанието за безкрая, но и нов поглед към идолопоклонничеството. Ученият провокира размисли както за идеята за бога като творец, така и за „причината да живеем”.

Литературната среща бе водена от директора на Библиотеката, доц. д-р Красимира Александрова, която представи житейския и творчески път на автора. А след 15-минутния филм импресия, заснет специално за „Отвъд границите на възможното”, за книгата говориха писателят акад. Антон Дончев, проф. Стоян Денчев, дългогодишен ректор на УниБИТ, проф. Веселин Борисов, поетът Петър Андасаров, доц. д-р Христина Богова и др.

 

Фотограф: Стефан Рангелов