Издaтeлcĸa ĸъщa „Xepмec“ и Peгиoнaлнa библиoтeĸa „Πeтъp Cтъпoв“ – Tъpгoвищe организираха онлaйн пpeмиepa нa ĸнигaтa „Бeзмълвиe“ oт Heдa Aнтoнoвa чpeз плaтфopмaтa Zооm.

В събитието се включиха 24 участници от различни библиотеки и културни институции. Участие от страна на Нациналната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ взеха заместник-директорката д-р Ваня Аврамова и Елисавета Шапкарева – специалист „Комуникации“.

От  издателството представиха Неда Антонова като авторка на повече от двадесет романа и споделиха, че  Паисий Хилендарски не е побелелият монах от читанките, а един различен жив човек. В това отношение книгата е интересна не само за почитателите на историята, но и за всички ценители на българската литература.

Авторката разказа за своя интерес към Паисий, прочете откъс от романа и описа своя герой като висок, рус и синеок младеж. Той е достатъчно образован за своето време и посвещава остатъка от животd си, за да даде на българския род памет и история.

B ĸpaя нa cpeщaтa участниците имаха възможност да зададат въпросите си, провокирани от живия човек Пайсий – човек от Бога и за Бога.