Корпорация „Развитие“ гостува с изложба в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. В нея са включени 60 книги разделени условно в четири групи – романи от 10-те издания на Националния конкурс „Развитие“ за непубликуван български роман; научна литература; произведения на значими български автори, подкрепяни от корпорацията и книги от поредицата „Топспортисти“, дело на едни от най-изтъкнатите наши спортни журналисти.

Сред заглавията са първото издание на „Естествен роман“ на Георги Господинов, „Майките“ на Теодора Димова, „Остров Крах“ на Ина Вълчанова, „Светата кръв“ на Антон Баев, романи на Здравка Евтимова, Александър Томов, Владимир Зарев, Христо Карастоянов, Галин Никифоров и др. Авторите са лауреати от литературните конкурси на Корпорацията.

Още от средата на 90-те години на ХХ век Корпорация „Развитие“ започва своята благотворителна и спомоществователна дейност, значима част от която е в подкрепа на българската литература и автори.

След края на изложбата всички книги ще бъдат дарени на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Изложбата няма да бъде официално открита, заради разпространението на Covid-19, но всеки читател и посетител може да я разгледа от понеделник до петък от 9 до 17 часа и в събота от 9 до 13 часа при спазване на противоепидемичните мерки.  

Фотогалерия