Асоциацията на жените адвокати  отбеляза своята седма годишнина, като представи в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ филма-изповед на Петя Колчева за предизвикателството и тръпката да дръзнеш и да покориш върха на върховете.

Петя Колчева е адвокат, член на Асоциацията  на жените адвокати, майка на три деца и страстен алпинист. Катерач по душа, тя е първата българка успяла да изкачи Еверест.

„Величествената сграда и духът на Библиотеката са най-естествената среда за вълнуващия разказ, за филма и книгата „В сянката на Еверест“ на нашата колега адвокат Петя Колчева“, каза Елка Пороминска, председател на Асоциацията на жените адвокати и благодари за гостоприемството на Националната библиотека.  На тържеството присъстваха председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, Станимира Хаджимитова изпълнителен директор на  Центъра за развитие на устойчиви общности, Група за застъпничество, Анелия Торошанова водеща на предаването „Законът и Темида“ по Българското национално радио, адвокати, приятели и гости.

„Идва момент, когато е време, крайно време,  да осъществя мечтите си…

Толкова години живях в сянката на Еверест!“ споделя  Петя Колчева в книгата си, която подари на всички присъстващи и представи авторския си филм с автентичен разказ за „…страх, радост, триумф и благодарност към живота, че ме дари с невероятния шанс да достигна до Върха и да се върна оттам невредима.“

Фотогалерия

Фотограф: Стефан Рангелов