Пътуващата изложба „Посветен на отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски” през следващите две седмици може да се разгледа и в Ловеч. До 24 септември експозицията, създадена от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, ще бъде отворена за посетители в местната Художествена галерия.

Гостуването е организирано от Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”. Таблата, представящи важни свидетелства за Апостола на свободата, са умело съчетани с картини на известни български художници, посветени на неговото дело.

„Посветен на отечеството” бе открита с думи от Веселина Мончева, директор на Регионалната библиотека, и зам.-кмета Венцислав Христов. Експертът от НБКМ д-р Камелия Божилова представи документите от 11-те табла на експозицията. По желание на организаторите и публиката тя изнесе и кратка беседа за тефтерчето на Васил Левски – за неговото съхранение, дигитализация и книжни издания. Събитието бе уважено от служители на библиотеката, галерията и музеите в Ловеч, както и от местни жители.