Новият роман на Кирил Камбарев – „Враг на франки и ромеи” (ИК „Захарий Стоянов”), бе представен снощи в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. Събитието е част от съвместната работа на НБКМ и издателство „Захарий Стоянов”. Вечерта бе открита от неговия директор Иван Гранитски. Сред гостите бяха много почитатели и приятели на автора, които имаха възможност да задават своите въпроси на автора и издателя.

„Враг на франки и ромеи” е литературен прочит на действителни събития от историческото минало на България през управлението на кановете Крум и Омуртаг. Романът е продължение на предходното произведение на Кирил Камбарев – „Боилът от Панония”. В края на вечерта стана ясно, че почитателите на автора могат да очакват и следваща книга от интересната поредица.

Сред другите издадени книги на Кирил Камбарев са романът „Спасителят” (ИК “Аргус”, 2005, награда от конкурс за фантастика) и разказите „Ръката” (2006), „Детелини” (2006), „Игри на честта” (2005). Той е роден на 8 юни 1970 г. в Хасково. Завършва Университета за национално и световно сопанство в София, а сега живее в Бейзингсток, Англия. Преподава математика на гимназисти в Саутхямптън.

Фотограф: Стефан Рангелов