Ти ли си? – попитах пороя.
Ти ли си? – попитах вятъра.
Ти ли си? – попитах изгрева.
Ти ли си? – попитах залеза.
Аз съм! – прошепна ти.
Цонка Великова

40-о юбилейно и различно издание на Клуб „Писмена” на Националната библиотека. Своеобразен рецитал на 30 творци. Вдъхновение и емоция, събрани  в поетични творби.

Това поредно издание на литературния клуб на НБКМ  беше съвместно с  Фондация „Софийски салон за поезия”, чийто  председател е поетесата Ангелина Василева. 

Наши гости бяха поети от всички възрасти, обединени от любовта си  към изящното слово. Впечатлиха ни оригиналните  стихове, поднесени от  хора с различни професии – журналист, издател,  оперна певица, драматург, доктор по теория на литературата, професор от НМА „Панчо Владигеров” и много други, чийто талант  е безспорен, а творбите им присъстват в български и световни  поетични антологии.

Добрата поезия винаги чудесно е кореспондирала с хубавата музика. За пореден път го доказаха   Елизабет Гекова и Лора Маркова от Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Двете талантливи момичета са  лауреати на национални  и международни конкурси и с виртуозните си изпълнения на цигулка предизвикаха овациите и искрената благодарност на публиката.

12-ия Софийски есенен салон за поезия приключи с ведро чувство и настроение, с чаша вино и автографи, а  стиховете, изпълнени  тази вечер ще бъдат поместени в литературния сайт  „Поетични страници”.

Текст: Стефка Рангелова

 

 

Фотогалерия

Фотограф: Иван Добромиров